Rasprodaja "hamera"

Bez autora
Apr 08 2010

Najveći američki proizvođač automobila, kompanija "Dženeral motors" (GM), najavila je da će ponuditi popust i do 6.000 dolara za prodaju preostalih "hamera", posle odluke da obustavi proizvodnju tog čuvenog modela. GM je odlučio da prestane da proizvodi "hamer" 24. februara, nakon što je propao dogovor o prodaji te robne marke kineskoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom teške opreme "Sičuan Tengdžung hevi indastri mašineri”. Posrnuli američki auto-gigant takođe je saopštio da još razmatra sve "održive alterntive" za prodaju kompletnog ili dela "Hamera". GM se odrekao četiri od osam njegovih američkih robnih marki, nakon što je u junu prijavio bankrot. GM je spreman da proda korišćenu opremu za izradu sportsko terenskog vozila "hamer H3" i pikap verziju "H3T" u njegovoj fabrici u Šrebeportu u Luizijani. Fabrika bi trebalo da bude zatvorena ne kasnije od 2012. godine.

Rasprodaja "hamera"Najveći američki proizvođač automobila, kompanija "Dženeral motors" (GM), najavila je da će ponuditi popust i do 6.000 dolara za prodaju preostalih "hamera", posle odluke da obustavi proizvodnju tog čuvenog modela.

GM je odlučio da prestane da proizvodi "hamer" 24. februara, nakon što je propao dogovor o prodaji te robne marke kineskoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom teške opreme "Sičuan Tengdžung hevi indastri mašineri”.

Posrnuli američki auto-gigant takođe je saopštio da još razmatra sve "održive alterntive" za prodaju kompletnog ili dela "Hamera". GM se odrekao četiri od osam njegovih američkih robnih marki, nakon što je u junu prijavio bankrot.

GM je spreman da proda korišćenu opremu za izradu sportsko terenskog vozila "hamer H3" i pikap verziju "H3T" u njegovoj fabrici u Šrebeportu u Luizijani. Fabrika bi trebalo da bude zatvorena ne kasnije od 2012. godine.

Američka prodaja "hamera" u prva tri meseca ove godine smanjena je 72 odsto, na 855 vozila, u odnosu na isti lanjski period.

GM je, takođe, najavio ukidanje robne marke "saurn", pošto je propala prodaja tog brenda grupaciji "Penske automotiv".

Američka kompanija već je prodala švedsku filijalu "Saab" kompaniji "Spajker" u februaru ove godine, a najavila je zatvaranje montažne trake za izradu brenda "Pontijak".

Grupa GM je odlučila da pod svojim okriljem zadrži samo četiri robne marke i svu snagu usmeri ka "ševroiletu", "bjuiku", GMC i filijali "Kadilak" u SAD.

GM želi da nađe kupca za "Hamer" koji će biti u stanju da uloži dovoljno novca u nove proizvode i da izrađuje robnu marku koja će biti profitabilna, a mnogi od 3.000 radnika "Hamera" biće angažovani na razvoju drugih GM modela, najavila je uprava kompanije, ne navodeći precizne brojke.

"Hamer" prema procenama vredi oko 500 miliona dolara, kako je to naveo GM u dokumentu koji je predat Stečajnom sudu u Njujorku, kada je prijavljen bankrot.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik